U Centru MARE u Rovinju u tijeku je ljetna škola DAKH koja okuplja 5 organizacija civilnog društva sa ciljem umrežavanja i zajedničkog zagovaranja radi postizanja utjecaja na pozitivne društvene promjene u području digitalnog uključivanja i obrazovanja za digitalnu industriju.

Organizacije sudionici ovog skupa su Centar M.A.R.E. iz Rovinja, Telecentar Zagreb, Udruga Zibel iz Siska, Udruga Forum 50+ iz Velike Gorice, Zeleno Zlato iz Siska i CTK Rijeka.

Zadnjeg dana ljetne škole biti će organiziran okrugli stol na temu Međugeneracijsko učenje“ koji će se održati 02. listopada 2015. godine u 14.00 sati

Na okruglom stolu cilj nam je upoznati vas sa temom digitalne agende na europskoj razini, trenutne pozicije Hrvatske u odnosu na europske smjernice razvoja digitalnih vještina te predstaviti koncept međugeneracijskog učenjenja kojeg naši partneri razvijaju u suradnji sa europskim organizacijama.

Predstaviti ćemo vam primjere dobre prakse u razvoju digitalne pismenosti koje naši projektni partneri sa različitim skupinama ljudi već rade svaki u svojoj sredini.

Na kraju izlaganja, želja nam je potaknuti raspravu o mogućnostima međusobne suradnje u našoj lokalnoj zajednici po pitanju razvoja i učenja digialnih vještina za različite katergorije građana sa posebnim naglaskom na mlade, nezaposlene, žene, starije osobe i socijalno/digitalno isključene skupine.

www.digitalna.hr