Pozivamo građane svih dobi na besplatno predavanje “UVOD U EKOLOŠKI UZGOJ POVRĆA” u srijedu 13.04.2016. u 16h u Centru M.A.R.E.

Stručni predavač Dorijan Siljan, mag. ekološke poljoprivrede i agroturizma, i također predsjednik Udruge Istarski Eko Proizvod, voditi će ciklus od 5 predavanja u sklopu projekta “Eko VRTlog”.

Edukacijska predavanja podjeljena su na dvije teme: ekološki uzgoj – ciklus od 5 predavanja, i održavanje zdravlja – jednodnevno predavanje podjeljeno u dvije podteme „Tjelesna aktivnost i zdravlje“  te „Prehrana i zdravlje“.

Predavanje je besplatno i otvoreno svim građanima!

Naučite sa nama kako živjeti zdravo i kvalitetno pripremati vlastiti vrt!

Projekt je odobren, te financijski podržan od strane Grada Rovinj – Rovigno, a partneri u projektu su Društvo osoba s invaliditetom grada Rovinja i Udruga Istarskih Eko Proizvoda. Svrha projekta je osposobljenje za rad u vrtu lokalnih mladih osoba s invaliditetom, te edukacije o ekološkom uzgoju povrća, o tjelesnoj aktivnosti i prehrani u svagdašnjem životu koje su otvorene za opće građanstvo.

Edukacije:

Ekološki uzgoj

“Uvod u ekološki uzgoj povrća” bit će prvo predavanje u sklopu edukacijskog ciklusa ekološkog uzgoja, a slijedeće teme bit će: “Uzgoj vrtnih i povrtnih kultura”, “Praktičan rad u vrtu”, “Održavanje vrta”, “Uzgoj microgreen povrća”.

Održavanje zdravlja:

U jednodnevnoj edukaciji o zdravim navikama u svagdašnjem životu koja će se održati krajem svibnja ove godine „Tjelesna aktivnost i zdravlje“ Sandro Venier, apsolvent na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu, pričat će nam o  važnosti tjelesne aktivnosti u razvoju mozga, ulozi mišića u našem tijelu, uloga posture, prevencija srčano-dišnih i metaboličkih bolesti
te pronalazak najboljeg načina treniranja za pojedinca. Sandra Zugam, mag. Nutricionizma vodit će predavanje te „Prehrana i zdravlje“ te učiti nas o tjelesnoj masi, zdravoj hrani, epigenetici, i još mnogo zanimljivih točaka.