ROVINJ_CAMERA_OBCSURA_2015, pozivnicajaja ukrašena vunom i fimo masomPrivremeni laboratorijIzrađene fotografije

 

Fotoradionice u Centru M.A.R.E

 

U suradnji Hrvatskog fotosaveza i udruge Centar M.A.R.E iz Rovinja, u periodu 11. – 15. ožujka 2015. godine u Rovinju je održana fotoradionica “Rovinj – Portret grada kamerom obscurom”. Na radionici u Centru M.A.R.E sudjelovale su mlade osobe sa invaliditetom iz Karlovca, Pule i Rovinja, članovi Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Društva osoba sa invaliditetom Rovinj te bivši i sadašnji korisnici Centra za rehabilitaciju Veruda, Pula.

Navedena radionica 3. je u nizu istovjetnih radionica koje Hrvatski fotosavez provodi u Rovinju. Prve dvije fotoradionice održane su u suradnji sa Centrom vizualnih umjetnosti Batana iz Rovinja, a u programima su sudjelovala djeca i mladi rovinjskih srednjih i osnovnih škola.

Uz fotografske radionice i snimanje kamerom obscurom, za korisnike Centra i njihove asistente organizirane su također i kreativne radionice na kojima su se izrađivala uskršnja jaja tehnikama filcanja vune i sa fimo masom. Na taj način potaknuta je dodatna kreativnost ovih maladih osoba koja je imala za rezultat mnoštvo šarenih i dekoriranih jaja te nove predmete i ukrase poput mašni, gumbi i broševa. Za uspomenu, svaki polaznik radionice dizajnirao je svoju majicu tehnikom odstranjivanja boje.

Fotografije snimljene kamerom obscurom na radionici u Centru M.A.R.E, biti će uvrštene u izložbu međunarodnog festivala fotografije Photodays 2015 početkom svibnja u Rovinju.

 

Program manifestacije možete preuzeti ovdje:  PD program 2015.